1. Σύγχρονη

Η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.

1.1 Πλατφόρμα Cisco Web Meetings

2. Ασύγχρονη

Η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).

Η συμμετοχή των μαθητών στην ασύγχρονη διδασκαλία προϋποθέτει τα επόμενα δύο βήματα. Την εγγραφή τους πρώτα στο Π.Σ.Δ. και την σύνδεση με την πλατφόρμα του e-class που έχει επιλεχθεί από τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου. Στην συνέχεια ο μαθητής κάνει εγγραφή στα μαθήματα της τάξης του. Για την εγγραφή θα πρέπει να γνωρίζετε τον αριθμό μητρώου του μαθητή ο οποίος μπορεί να βρεθεί και στον τελευταίο έλεγχο προόδου. Επιπλέον στοιχεία, όπως ο κηδεμόνας του μαθητή, θα πρέπει να είναι σύμφωνα με αυτά του πληροφοριακού συστήματος του Σχολείου και είναι ίδια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην εγγραφή του μαθητή τον Ιούνιο. Για οποιαδήποτε ασυμφωνία, απορία μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο email του Σχολείου ή στο email υποστήριξης που υπάρχει στο τέλος αυτής της σελίδας. ή στις ομάδες μηνυμάτων που έχει κάθε τάξη με την κ. Κουκουζέλη

2.1 Εγγραφή μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο

2.2 Εγγραφή μαθητή στο e-class

2.3 Οδηγίες / Χρήσιμα

2.4 Υλικό

 

3. Εκπαιδευτικοί

3.1 Ασύγχρονη

3.2 Σύγχρονη

  1. Είσοδος στην υπηρεσία και οδηγίες
  2. Οδηγίες Webex (ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ)
  3. Οδηγίες για εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τον καθηγητή (video) (16/3/2020)
  4. Οδηγίες προς διευθυντές και εκπαιδευτικους για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (17/3/2020)

3.3 Επιμορφώσεις

 3.4 Υλικό

4. Διάφορα

5. Επικοινωνία/Τεχνική υποστήριξη

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.