ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΚΤΑΡΗ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ

 

Εισαγωγικά: Ο Δ. ΣΤΑΚΤΑΡΗΣ  σχεδίασε μια σειρά από ρούχα για τους βασικούς ήρωες της Αντιγόνης : Κρέοντα, Αντιγόνη, Ισμήνη, Αίμονα, ρούχα που – κατά τη γνώμη του -  τους εκπροσωπούν και θα μπορούσαν να φορεθούν σε μια σύγχρονη θεατρική παράσταση.

 

 Για την Αντιγόνη.

 Το φόρεμα της είναι ένα δυναμικό ρούχο μαύρου χρώματος σε βαρύ μεταξωτό ταφτά, με μεγάλο σκίσιμο και ουρά για να τονίζει το δυναμισμό της  και να απεικονίζει το χαρακτήρα της, αλλά ταυτόχρονα με το ενσωματωμένο μακρύ μανίκι- γάντι να αναδεικνύει τη θηλυκότητά της . Το σύνολο ολοκληρώνεται με μαύρη γόβα στιλέτο.

 

Για τον Κρέοντα:

Ένα δυναμικό σύνολο με puffer μπουφάν, cargo jeans και μποτάκια στο χρώμα της άμμου για να σπάσει το μαύρο που επικρατεί στα ρούχα. Το σύνολο συμπληρώνεται με καπέλο.

 

Για την Ισμήνη:

Ένα φόρεμα τύπου Σταχτοπούτας από τούλι. Είναι ένα φόρεμα που έχει φορεθεί πολύ και έχει σχεδιαστεί από πολλούς σχεδιαστές δείχνοντας έτσι ότι η Ισμήνη είναι ο μέσος συνηθισμένος άνθρωπος. Το baby pink χρώμα απεικονίζει την αθωότητα και άγουρη θηλυκότητα της Ισμήνης. Ο φιόγκος στο χρώμα της λεβάντας δίνει μια αίσθηση μικρού κοριτσιού που δεν αντιδρά και υπακούει σε ότι της λένε.

 

Για τον Αίμονα:

Ένα απλό ντύσιμο με ένα διάφανο μπλουζάκι και γαλάζιο κιμονό για να φανεί η  καθαρότητα, ο ιδεαλισμός του, αλλά και δύναμη να εναντιωθεί στον πατέρα του καθώς και μία δυνατή προσωπικότητα που αναδεικνύεται με το μαύρο δερμάτινο παντελόνι.

 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ